Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    1,330

    Question Which magnet holder?

    Hey guys,

    Here's a question for those of you with E-MAXX Brushless telemetry installed...

    There are two, circular magnet holders that come in the telemetry trigger parts bag: one is large, one is small.

    Which one do I use?



    Thanks in advance...

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    1,330
    Nevermind, I figured it out myself. Although the small one fits, its diameter is too small to line up properly with the sensor.

    Ergo, the larger magnet holder is the right one...

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    CONUS
    Posts
    174
    Hows it working? I have the small one on now and that is what appears to come from the factory via ebay image. Does anyone know what comes from the factory?



    Can anyone confirm which holder? My MPH and RPM readings are off by a long shot and all the settings are correct.

    Found this on Traxxas, conflicting info:

    https://traxxas.com/sites/default/fi...stallation.pdf
    Last edited by cooleocool; 04-19-2016 at 03:35 PM. Reason: merge
    E-Maxx 150A and 2100kv 4-pole

  4. #4
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    35
    I also got a problem with the rpm sensor. It gives me the right rpm about 32000 but the topspeed and mph are whay off. On 4s lipo and 17/68 I get only 8 mph tops? Clearly looking at the emaxx and about 35/40 mph should be right.

    Strange

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    CONUS
    Posts
    174
    Interesting TopModelVXL, I'm going to try a new sensor and if that doesnt work all reinstall the app, if that doesnt work maybe replace the magnet or turn it around. I'll keep you posted lol
    E-Maxx 150A and 2100kv 4-pole

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    35
    Been readin somewhere that it is a app bug. So waiting for trx to fix this.

  7. #7
    RC poster
    Join Date
    May 2016
    Posts
    6
    I have the telemetry on my truck as well. I keep getting weird readings all of the time like this. The temperature is even off by quite a bit. It shows 90 degrees when by heat gun it is 120 or so. I am going to upgrade my radio to a Futaba and drop the telemetry. I can barely drive as it is now and then try to watch my phone.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •