Results 1 to 7 of 7

Thread: Servos

  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Newtown Square Pa
    Posts
    38

    Servos

    After running through set of batteries yesterday,Today I noticed that all 3 mini servos are not working. I know all 3 can't be bad at the same time, or could they. Steering servos work fine Any common place I should start looking. or just replace them and with what . Thanks in advance

  2. #2
    RC Competitor
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    65
    I just replaced my motor, esc, receiver, and transmitter. I'm having the same problem the three mini servos are not working .
    Dewalt 820 Summit, ERBE

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Warwick, QLD, Australia
    Posts
    378
    Not sure if it is possible but just one glitchy servo can cause bigger problems. So maybe one of them is shot and causing all three to play up. Unplug the servos and plug one by one in to see if there is a glitchy one.
    Summit; Spartan; Others yet to come

  4. #4
    RC Enthusiast
    Join Date
    May 2013
    Posts
    20
    do you use an iphone? delete all stored models and unlinked ones in memory but your summit, then try again. before go to the garage and set one servo to reverse and back, i bet it moves.

  5. #5
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Newtown Square Pa
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by danielhawkins View Post
    Not sure if it is possible but just one glitchy servo can cause bigger problems. So maybe one of them is shot and causing all three to play up. Unplug the servos and plug one by one in to see if there is a glitchy one.
    Thanks ..Will try it tonight when I get home

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Newtown Square Pa
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by heino74 View Post
    do you use an iphone? delete all stored models and unlinked ones in memory but your summit, then try again. before go to the garage and set one servo to reverse and back, i bet it moves.
    I am using android Should be the same I will try it Thanks

  7. #7
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Newtown Square Pa
    Posts
    38
    After trying everything suggested the servos still did not work.I did use the process of elimination that was under Summit support and the servos worked when I plugged into channel one. Called Traxxas support and he walked me through a full reset Now everything works.Traxxas service is outstanding. Thanks for all the replies.Tony

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •