Results 1 to 9 of 9

Thread: Esc reveresed?!

  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sarnia, Canda
    Posts
    41

    Esc reveresed?!

    I just put on an alum tranny went for a test run and everything was good only problem was if I had a hard hit or landing I have to wiggle the neg wire to the motor to keep goin. I tried to open the esc but failed I didn't want to break its case an mounting holes. I attached it back to the chassis and now when I pull the trigger to go forwards the truck goes backwards and vise versa. Anyone got any ideas what I did and how to fix it?! Thx

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Planet Vegeta
    Posts
    651
    you must have switched the wires, reverse them to see if it works
    All I need now is to set a new lap record.

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sarnia, Canda
    Posts
    41
    I never took any wires off. I didn't get the esc cover off. Wierd eh!?

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    587
    Did you bump the switch on your radio? That will reverse it also.

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Accepting requests for bashing at GREENWOOD BASHPLEX in Pittsburgh PA!! Check the thread in the track buddy forum and reply there or pm
    Posts
    13,598
    if you did not disconnect the motor wires from the esc wires, then the servo reverse on the tx was switched.
    Ya can't polish fertilizer...

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sarnia, Canda
    Posts
    41
    Why do you mean by the tx? Transmitter? I did use a sawzall blade to try and pry off the esc cover but stopped, I felt like it was Gunna break. How do I fix this reversed servo? It's so flipping awkward driving right now with the trigger doing the opposite I'm used to.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Accepting requests for bashing at GREENWOOD BASHPLEX in Pittsburgh PA!! Check the thread in the track buddy forum and reply there or pm
    Posts
    13,598
    Switch the motor wires, or reverse channel 2 on the tx(transmitter=tx, receiver=rx. Just to save us all some typing lol!) to fix it. Are the motor wires matched red to red/ black to black? If not then that is the problem. If the motor and esc wires are connected together properly, then you will have to do the channel reverse on the tx. Which radio do you have?
    Ya can't polish fertilizer...

  8. #8
    RC Enthusiast
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Sarnia, Canda
    Posts
    41
    Man I feel stupid.... The motor wires were wrong I had red to black..... Thx for ur help bud. I owe ya one. If u have a question on carpentry I'm your man.

  9. #9
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Accepting requests for bashing at GREENWOOD BASHPLEX in Pittsburgh PA!! Check the thread in the track buddy forum and reply there or pm
    Posts
    13,598
    I may need you for some ramp advice in the future!
    Glad you got it worked out!
    Ya can't polish fertilizer...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •