Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Edmonton, Canada
    Posts
    4

    My 1/16 E Revo won't go forward.

    I just fixed my e revo's knuckles and when I went to test drive it the car didn't move like it had its own
    Feelings and didn't want to go. When I turn it on the light on the esc blinks red and green really fast.
    Any help please?

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Lancaster PA....... NO i'm not Amish
    Posts
    321
    If you have the VXL car it's saying according to the manual that your esc is over voltage protection and it will cut power to the motor. What is you battery setup?

    page 17
    http://traxxas.com/sites/default/fil...l_100205_0.pdf
    MERV VXL + Rally VXL + Stampede Xl5

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,717
    Is it in lipo mode?

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Edmonton, Canada
    Posts
    4
    I really don't know I just got it and I don't know much about cars. I know that I might have charged longer than I should have and i have 2 batteries in it that might be over chargerd

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Edmonton, Canada
    Posts
    4
    No as I said I don't know much about rc cars.

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1,717
    Are you hooking them up in parallel or series?

  7. #7
    RC poster
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Edmonton, Canada
    Posts
    4
    i dont have a vxl. i have a brushed motor and have the batterys in parallel.

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    14
    Yeah the batts are nimh, in parallel (double life, not double voltage) the esc got replaced under warranty, car has 2 hours on it and is like new.

    When the old esc went bad it just took off when turned on. Now it steers, but the motor makes no sound and wont go.

    This is NOT A VXL its his first car.

    It blinks very fast red. When turned on it is solid red, once the trigger is touched it starts blinking fast

    EDIT - when only one batt is on it works fine. Sounding like you overcharged you expensive toy kiddo . Take better care of your toys and read your instructions. Mom and i arent made of money i did your homework for you, so now you will need to discharge those batts one at a time and charge em properly. Maybe ask mom and i what work we have to earn a smart charger unit? I have firewood to cut amd some truck repairs i could use extra hands with.


    Thanks for the help guy who mentioned overvoltage - you got me thinking and testing and the problem is sorted out.
    Last edited by ohsofly; 03-12-2012 at 03:36 PM.

  9. #9
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Ontario
    Posts
    1,395
    hahah, easy fix, I did something similar when I first got mine..

    was just running it though and my truck wouldn't go forward just backwards, for almost a full minute then it just decided to go forward again..

    what causes that??
    6.25% /

  10. #10
    RC poster
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    I have a e revo brushless 1/10 scale and it will not drive when I turn it on and it will make a grinding noise without the tires moving

  11. #11
    RC poster
    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2
    Any advise?

  12. #12
    RC Champion Squeegie's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    San Gabriel, CA
    Posts
    2,406
    Check if your spur gear came loose. If not that, check your gear mesh.

    You really should make this thread in the 1/10th scale Slash forum or the 1/10th scale Slash 4x4 forum:

    1/10th Slash:
    https://traxxas.com/forums/forumdisp...-Traxxas-Slash

    1/10th Slash 4x4:
    https://traxxas.com/forums/forumdisp...p?73-Slash-4X4

    Welcome to the Traxxas forums!
    Slash 4X4 Platinum / Mini E-Revo VXL

  13. #13
    RC poster
    Join Date
    May 2015
    Posts
    1
    I have a 1/10 e revo brushed and it will go backward .but not forward.

  14. #14
    RC Champion Squeegie's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    San Gabriel, CA
    Posts
    2,406
    Oops! I meant for you to check and post in the 1/10 E-Revo Brushed forums:

    https://traxxas.com/forums/forumdisplay.php?65-E-Revo

    Also, check if your spur gear came loose. If not that, check your gear mesh.

    Good luck and hope it's a quick, easy, and cheap fix!
    Slash 4X4 Platinum / Mini E-Revo VXL

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •