Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4,386

    Auto-detectable sensors?

    I was wondering if we can have more information about them:

    6526 Temperature Sensor, Auto-Detectable

    6527 Voltage Sensor, Auto-Detectable

    What's the difference with the old ones?
    200, 202, 420, humor 404, 301 to rc10talk, 410.

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Austin, TX
    Posts
    264
    i've been wondering the exact same thing
    Platinum Slash 4x4 LCG
    Mini Summit
    Nitro Sport

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    740
    What is it? Like a wireless thing?

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Kansas
    Posts
    399
    It's like a microchip that lets the telemetry expander recognize what is being plugged into it, therefor you can have two temperature sensors or more like i have plugged into any ports and a voltage sensor. It's just so that you can choose what sensors you want other than one selected port for a temperature sensor or voltage. Does that explain it enough...

    And with the telemetry expander, it says in all bold, capital letters !!!WARNING!!!! DO NOT USE THESE PORTS with an arrow pointing to the two standard telemetry ports on the TQi Receiver.

    So to answer any further questions on the old telemetry sensors, you CAN NOT use them with the telemetry expander. It's required that you get the ones that are auto-detectable....

    Each sensor is only $14 so not so bad, and they work great. I have one temp sensor on my motor and one on my esc.
    Last edited by Charger Man; 06-25-2014 at 04:07 PM.
    65 mph E-Revo on 6s
    70 mph Stampede on 3s

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    4
    Are the new sensors 4 wire that go to the expander ?

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Shelbyville KY
    Posts
    40
    I have the expander pack & GPS - the GPS speed sensor is awesome. But I can't get my 2 other auto sensors to work. Any body know how to install them correctly ? I though it was supposed to be simple.
    Rally 1/10 - Pede VXL 4x4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •