Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    97

    Bad receiver or transmitter?

    I just noticed my front diff is not unlocking...the servo isn't driving. Swapped the receiver plug with the Rear diff servo and the front works but the rear doesn't. So I know it is either the receiver or the transmitter. When the rear servo is plugged in to the front's channel the bumper LEDs come on but the servo doesn't drive. This leaves me with 2 questions:

    Is it possible to have a bad channel on the receiver that will power the LEDs but not drive the servo?

    What are the odds that the transmitter isn't working to drive the front diff servo?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,283
    I guess it could be a broken or loose wire in the controller... that should be pretty easy to spot if you open it up.

    It is possible to have a channel with power yet the signal not working... but not likely.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  3. #3
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    97
    The toggle switch in the tx appears to be bad...hope I can get one a radio shack.

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,283
    All it is is a on/off/on toggle... nothing too fancy.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  5. #5
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    97
    Quote Originally Posted by Jimmie Neutron View Post
    All it is is a on/off/on toggle... nothing too fancy.
    Agree...but you know how that goes, as soon as you need something it becomes "hard to find" lol

  6. #6
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,283
    http://www.ebay.com/itm/New-SPDT-ON-...item3cd5f875e5

    http://www.ebay.com/itm/Min-DPDT-Tog...item27da2851ae

    The first is from over the pond... takes about a month to arrive.
    The second is State side... might have it by the end of the week.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  7. #7
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    97
    Was able to get the switch at Radio Shack...she's working now. Thanks for the help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •