Results 1 to 5 of 5

Thread: Hm that's odd

  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2013
    Location
    Ohio
    Posts
    463

    Hm that's odd

    Okay, I was charging my 2s lipo on my EZ-Peak Plus charger. I had to go somewhere so I stopped the charging process and unpluged the charger. When I came back I started back up again and went to work on stuff at my desk.

    I went to check on it and I noticed that both cells were at 4.2 volts, but the charger was still charging the pack at 4 amps. I thought the charger will stop charging the cells when they were at 4.2 v or cut back on the amps when it reached it peak. I stopped it since it was a full charge but I thought the charger will stop charging it when the pack was full.
    Did you say Traxxas?

    Yes with or without lipos.

  2. #2
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,559
    Were you performing a full 6-Amp charge or did you start at 4 Amps?
    Alt-248 on the number pad =

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2013
    Location
    Ohio
    Posts
    463
    I had at 4 amps since the lipo is 4000 mah. Double checked everything before I started charging it. Had it charged for 5 or 10 minutes before I turned the charger off to leave my house.
    Did you say Traxxas?

    Yes with or without lipos.

  4. #4
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,559
    For how long did you witness it at 4 amps and 4.20V/cell?
    Alt-248 on the number pad =

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2013
    Location
    Ohio
    Posts
    463
    Not that long like less than a minute before I turned it off not taking a chance to start a fire.
    Did you say Traxxas?

    Yes with or without lipos.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •