Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    368

    Low voltage issue and possible ruined lipo

    So i just picked up a merv and summit vxl.

    When low voltage is ON the led should shine a green light correct?

    The merv I got came with nimh and I wanted to use the 3s from the summit.
    I held the button until i got a green led and a tone. I drove the car and it stopped running after 1 min and the esc was flashing red slow indicating lvc.

    I tried hitting the button on the esc to turn the unit off and it would not turn off. I tried multiple times. And the button isnt sticking. So I just unplugged the lipo.

    Went to hook it up to my charger and saw on the charger that all 3 voltages were at 3.2. Isnt this low????? Whats the vxl3m esc lvc set at?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    3.2 is fine... on the low side, but fine.

    My LVC was around 3.4-3.6v per cell.

    What was the charge level of the LiPo before installation?
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    368
    I thought it was full but i guess not...

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Ventura, Ca.
    Posts
    256
    Correct. Green LED means LVD is on.

    Try to unplug the battery(s) to shut the rc down rather than pushing the button on the ESC. They are a known weak point and the less use the better.
    Mini Revo VXL 7107
    E-Maxx 3903 - He Lives!

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    236
    Yep my three Stock ESC all do this. I just unplug the battery.
    (1) Ultimate Slash 4x4 & (1) HCG Slash 4x4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •