Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    21

    Esc keeps going into lvc after only a few minutes.

    Hey everybody. Recently my 3s 3800mah lipo only last a few minutes before my esc starts blinking a slow red blink(LVC). If i unplug it and plug it back in it will go for a couple more mins then go into lvc again. I know its not really dead because if i put it back on the charger it will only charge up to like 1000 mah then say its fully charged. Any thoughts on this? The only thing i can think of is maybe i have to balance charge it? Ive ran this battery quite a bit but i only just lipo charge it, i have never balanced it. Would that cause it to do that?

    If so i would need a little help balancing since i never have before. Do i just put it on lipo balance, enter the battery settings and its good to go or do i have to do a lipo discharge first, then lipo balance?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    11,963
    Sounds like it is dipping in voltage... this is either due to IR build up over time or a low C rating.

    BTW: You should ALWAYS balance charge. Not doing so can lead to LiPo fires quite easily!
    How to do so depends on your charger.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    21
    Ok thanks. I balance charged it today and it took 2 hours...Anyways ill see if it still does the same thing.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •