Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    873

    VXL-3S Flashing Red ESC Light

    Hey guys, my mate just bought a new 3S 5000mah lipo battery and when it is in use the car will only travel about 100ft before the there is no throttle and only steer, the ESC or motor are only luke warm. What could the problem be? Is the ESC thinking its too hot and is going into thermal shutdown? Any help would be great, thanks.
    Slugs are just naturally aspirated snails

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SE Texas
    Posts
    1,179
    Might be a defective battery or charger.

    What battery?
    What charger?
    What amperage are you charging the battery at?
    --
    "Dude,I almost had you"
    R.I.P Paul Walker

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    873
    Quote Originally Posted by dcfox View Post
    Might be a defective battery or charger.

    What battery?
    What charger?
    What amperage are you charging the battery at?
    It's not the charger because it charges his 2S fine and works in the car without a problem, but his Gens Ace 5000mah 40C charges up fine and holds charge without a problem. When you turn the car on, if you straight away calibrate the ESC then the car will run fine most of the time until turned off next.. Has got us quite puzzled
    Slugs are just naturally aspirated snails

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •