Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    May 2013
    Posts
    35

    3s Lipo high high voltage error???

    Hi, I have traxxas 3s 25c 5000mAh, it won't take charge, for now I only have traxxas balance charger but when I plugged the lipo the lights stay green (fully charged)... putted in my truck and the esc flashing red then green... Checked with Voltage Checker and it shows No1 4.47, No2 4.44, No3 4.45, ALL 13.3
    What's wrong with my lipo and is there a way to fix it?

    Thank you!
    Last edited by Chunky_Kong; 05-25-2013 at 09:43 PM.

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    11,952
    It is severely overcharged. I would not use that LiPo.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    21
    Sorry for the silly question, but what is the correct voltage per cell for a fully charged lipo? And would this be the traxxas charger is faulty, or the battery faulty for accepting too much charge?

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    11,952
    4.2 volts per cell.

    What settings were you using?


    EDIT:
    There is nothing in the battery that prevents it from being abused. That protection is up to the user...
    Last edited by Jimmie Neutron; 06-05-2013 at 05:55 PM.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •