Results 1 to 8 of 8

Thread: Lipo problem

  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    24

    Lipo problem

    Yesterday I ran my emaxx and forgot to unplug the batteries and today I try to charge them and the charger just says error and my equinox balancer doesn't do anything.And one of the lipos are brand new and there not puffed at all.Did my esc drain my lipos to the point of no return?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    so cal
    Posts
    9,244
    Depends on how low they were when you stopped
    Do you have a voltmeter? Take a reading if above 6 volts you might be ok
    Last edited by 50togo; 03-29-2013 at 09:28 AM.

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    United Kingdom of England land.
    Posts
    1,789
    if the voltage is way to low then the pack would have a short life time and has the potential to turn nasty.
    If it's just a little bit low there is a way to bring them back up, but will be at your own risk.
    The longer it's been drained, the more damage has been done.
    Google "dead lipo and nimh charge"
    Guide books aren't part of the packaging.

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. mike-susieq1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    4,840
    Quote Originally Posted by 50togo View Post
    Depends on how low they were when you stopped
    Do you have a voltmeter? Take a reading if above 6 volts you might be ok
    this is what i would do in this case. good response buddy
    DEU 8:18 ESV

  5. #5
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    24
    Thanks guys for all the help you guys saved Me about $100 I tried putting it in nimh mode but it kept on saying error so I put it on a low 2s lipo and it brang it up to 9.80v.

  6. #6
    RC Turnbuckle Jr. mike-susieq1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    4,840
    keep an eye on the pack when running and after running for any puffing or misreading of cells but other than that glad you got it working and usable
    DEU 8:18 ESV

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    United Kingdom of England land.
    Posts
    1,789
    Quote Originally Posted by BLING2940 View Post
    Thanks guys for all the help you guys saved Me about $100 I tried putting it in nimh mode but it kept on saying error so I put it on a low 2s lipo and it brang it up to 9.80v.
    I hope that's a typo and not 9.80V
    Guide books aren't part of the packaging.

  8. #8
    RC Turnbuckle Jr. mike-susieq1's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    California
    Posts
    4,840
    Quote Originally Posted by trax de max View Post
    I hope that's a typo and not 9.80V
    haha didnt even notice that really i should have but didnt slip my mind till right now i seen you mention that its a 2s pack then its way over voltage like 1.40v over voltage. wow nice catch on that.
    DEU 8:18 ESV

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •