Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    187

    Change both A-arm to RPM if one stock broke

    Do i need to change both A-Arms when i broke one of them?


    If i just change one it will be RPM on one side, and stock othe other side.


    It's in the front.


    Change both?

  2. #2
    RC Racer
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    198
    you can run diff if u want may be lighter or hevier on one side but its ok i would go rpm all around it looks cool IMO
    NO U CANT DRIVE MY SUMMIT!

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    187
    I have 4 rpm arms laying in the box ready to be put on.... Just wanted to use the stock until they broke...
    Im just bashing anyway. And now on the snow/ice i woulnt notice anything in the steering part i think. The surface is so bouncy anyway.

  4. #4
    RC Racer
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Delaware
    Posts
    123
    should be just fine.... i just did it myself today........ backwards though haha

    i broke a rpm front arm and replaced it with a stock one.... no noticeable difference to me

  5. #5
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    lost in the woods
    Posts
    98
    just put the rpm on and then if you break them put stock back on untill rpm sends you a new part

  6. #6
    RC Turnbuckle Jr. O.G.'s Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    South of St Louis
    Posts
    5,793
    I would replace them in pairs if it was me. Rpm's will have different flex rates, and the truck may handle a little weird. Besides, after a while the rpm A-arm will start bending down and your truck will be lopsided.
    My Black & Blue Rally is faster than your color...

  7. #7
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    187
    Quote Originally Posted by spewya View Post
    just put the rpm on and then if you break them put stock back on untill rpm sends you a new part
    What? new rpm arms if they breake?

  8. #8
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Easton, MD
    Posts
    543
    Quote Originally Posted by rvenes View Post
    What? new rpm arms if they breake?
    True: if the break under normal operating conditions.

  9. #9
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    187
    Define normal...
    That could be a problem.

    I bought 2 of these: RPM 80705 Front/Rear A-Arms Blue Slash/Stampede 4X4, not that much more expensive stock/orginale one.

  10. #10
    RC Turnbuckle Jr. O.G.'s Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    South of St Louis
    Posts
    5,793
    Rpm will replace most any broken part, they will only want to know how it broke.
    My Black & Blue Rally is faster than your color...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •