Results 1 to 7 of 7

Thread: No Steering!

  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3

    No Steering!

    Less than one hour on truck and broke both lower and upper left front suspension arms. Replaced, and now there is no steering. Servos both work, but something keeping it from turning in either direction. It does turn slightly more towards the side with the new suspension arms. Help!

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Buffalo NY
    Posts
    1,330
    I went through this the other day on mine...something is probably binding. Did you over-tighten something in a steering linkage / servo savers? There are numerous screws that might be the culprit...

    P.S. -- welcome to the forums!
    Make it idiot-proof and along comes a better idiot

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Brookline, NH
    Posts
    1,199
    You might have the pillow ball caps too tight. They should be adjusted just tight enough to take out the slop but not so tight that the axle carrier can't turn freely.

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    so cal
    Posts
    9,244
    Take the toe link off when adjusting the pillow ball caps so you can tell when they are too snug. Keep moving them side to side

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3
    Thanks ya'll. I will re-check the tightness of everything. I will try taking off the toe link before adjusting the pillow ball caps.

  6. #6
    RC poster
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    3
    Gracias ya'll! I did exactly what you said, 50togo, and all is good. I am a happy driver.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    so cal
    Posts
    9,244
    Glad to help!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •