Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Maryland
    Posts
    141

    Stock ESC question

    Hi guys! just got my brushed merv last friday and I saw in the manual that it says I need to use an external low voltage detector if I want to use LiPo batteries. Is this tru? If so, what is the part number? Also, it seemed to be accelerating very slow today with a fully charged battery. Also, In grass it barely had enough power to get going. Is something wrong?

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Earth
    Posts
    429
    Okay i have a Grave Grave Digger but i can help okay Did you break in the motor and is it in Traning mode, and does your esc ahave lvd it should be printed in small print under where it say xl-2.5 right next to the small light... and you shouldn't have to get a lvd it should already be built in like mine!

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Latitude:N 37 15' 47.0002" Longitude:W 115 47' 34.8713"
    Posts
    2,435
    if the manual says you have to add a external lvd then id think its right.... check to see if your esc is in the wrong mode, its prolly in training mode thats why you have no power

    low voltage detector... http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXBVDG&P=7
    Last edited by kuskye25; 03-01-2013 at 10:51 PM.
    Traxxas is good, but so are other Manus

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,282
    Same thing without the cover... which every one with the cover I have used was a pain to use the button to adjust voltage.
    http://www.ebay.com/itm/250810360367...84.m1436.l2649
    and
    http://www.ebay.com/itm/2-in1-1-8S-L...item4abece6914
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Maryland
    Posts
    141
    Quote Originally Posted by RC-nightmare View Post
    Okay i have a Grave Grave Digger but i can help okay Did you break in the motor and is it in Traning mode, and does your esc ahave lvd it should be printed in small print under where it say xl-2.5 right next to the small light... and you shouldn't have to get a lvd it should already be built in like mine!
    No, I didn't break it in. How do I do that? Also I'm pretty sure the esc is in sport mode. I noticed that it takes a while for the transmittier to connect to the car.

  6. #6
    RC Racer
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Maryland
    Posts
    141
    Quote Originally Posted by kuskye25 View Post
    if the manual says you have to add a external lvd then id think its right.... check to see if your esc is in the wrong mode, its prolly in training mode thats why you have no power

    low voltage detector... http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXBVDG&P=7
    Im not sure about it because the esc itself says that it has low voltage detection

  7. #7
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Earth
    Posts
    429
    go on too mini revo product page on traxxxas then go down and look for breaking in the brushed motor.. or take some distilled water put the motor in their and then run it for 10 mins then relube it with some lube NO WD-40 and the bushing that should be good
    and lvd should be built in!!! and make sure your trims are set good and yea!!

  8. #8
    RC Racer
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    rosepine, la
    Posts
    218
    be sure your light is green and not blinking run it slowly without the body on. if light blinking id check your batteries. also you can run it in training mode with slow starts for around 5-10 min then put it in the water like rc nightmare said for a min or 2 then oil. thats how i break mine in but be sure to oil it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •