Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996

    Left driveshaft problems???

    alright for awhile now my slash has been turning to the right and I have no idea what it is, it's really starting to get annoying, my trim is perfectly fine my front wheels are facing straight, also my slash turn right a lot sharper then it does left, right now I notices my right driveshaft spins full power and the left barely rotates at all is this normal I'll post a quick vid

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    ok so it's not letting me save the vid, I'm sure you get the point when I hit the throttle the left driveshaft doesn't rotate at all, right about when I'm full throttle it'll barely rotate and the right 1 is spinning full speed

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Rc Room
    Posts
    1,482
    check for binding, damaged drive shafts, missing pins. it could also be a broken gear in the diff.do you do a lot donuts?
    Last edited by BL-Bob; 02-16-2013 at 04:39 PM.

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    I'll check but not donuts a lot but I do bash pretty hard

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    frazeysburg ohio
    Posts
    157
    very likely a sheared gear or pin any recent hard landings about when the problem came up?

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    it seem fixed now I took off the tires held the right drive shaft so it couldn't spin and the left one was getting full power then after doing that a couple times they were both spinning but the left one slows down faster but at full throttle they both seem to be getting all power

  7. #7
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    another thing ever since I installed my rpm hybrid gearcase w/ the 0degree mounts my left side has almost no toe in while the right side is normal like when it comes out the box w/ original toe in

  8. #8
    RC Turnbuckle Jr. billy-bones's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    5,314
    Do you have the other mounts that came with the rpm case?
    I doubt you did,but make sure you didn't accidentally put the left one on up side down,on the 3 degree mount,that would give you o toe.
    And you might have a bad planetary gear in your diff.
    Quote Originally Posted by XRated View Post
    another thing ever since I installed my rpm hybrid gearcase w/ the 0degree mounts my left side has almost no toe in while the right side is normal like when it comes out the box w/ original toe in
    Last edited by billy-bones; 02-16-2013 at 06:57 PM.
    Built Ford Tuff With Chevy Stuff.

  9. #9
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    yes I got the 0degree and 3degree mounts, I have the 0degree ones on and I double checked to make sure their both on correct, it seems fine now but some times after running it seems almost lined up w/ the front, well I'm going to go right now to a bash spot so I'll see what happens when I'm done

  10. #10
    RC Turnbuckle Jr. billy-bones's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    5,314
    I figured you had it right,just trying to figure out whats going on.
    Quote Originally Posted by XRated View Post
    yes I got the 0degree and 3degree mounts, I have the 0degree ones on and I double checked to make sure their both on correct, it seems fine now but some times after running it seems almost lined up w/ the front, well I'm going to go right now to a bash spot so I'll see what happens when I'm done
    Built Ford Tuff With Chevy Stuff.

  11. #11
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    yea I understand I'll take some pics and post em when I get back

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    SanDiego, CA
    Posts
    996
    just got back from some light bashing, I guess the toe in is less on the left side but maybe it just looks off to the eye cause the truck handled pretty well, the only thing is after I turn right the truck swerves slightly to the right until I turn left then it moves straight but I'm pretty sure it's the bell crank cause it's stock and it has a lot of play

  13. #13
    RC Turnbuckle Jr. billy-bones's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    5,314
    Your servo saver may be shot,I don't use servo savers,or your bell crank could be shot?
    The second pic is what i use for bell cranks,they come with bearings and everything you need,this one is to replace on two years old,its not broke,im just board,the last pic on the left,is a way to go with out a servo saver, and still have a bit of give.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Quote Originally Posted by XRated View Post
    just got back from some light bashing, I guess the toe in is less on the left side but maybe it just looks off to the eye cause the truck handled pretty well, the only thing is after I turn right the truck swerves slightly to the right until I turn left then it moves straight but I'm pretty sure it's the bell crank cause it's stock and it has a lot of play
    Built Ford Tuff With Chevy Stuff.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •