Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    10

    5409 with adapter =please help!

    Hi,

    I have installed the clutch adapter to the 5409 engine. The nut that attached to the ISP shaft is 8mm and the nut on the adapter is 10mm. this causing to the clutch shoes to get open. Picture attached.
    The bell is still rolling free and is not touching the clutch shoes, but the bell is not 100% covering the shoes. Picture attached.


    Before I fire up this engine is that oK?

    http://img717.imageshack.us/img717/5...6132005200.jpg
    http://img40.imageshack.us/img40/341...6132245173.jpg


    Thanks,
    Oren.

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Woodward, OK
    Posts
    421
    I don't think that will work very well. You will loose about half of your friction contact. It will also wear the clutch very fast. I have been looking at doing the same thing for a buddys engine. I wander if you can shave down the nut to make it the same as the original. Never mind you have the cone in there? HUM?
    T-maxx 3.3
    Rusty 2.5r
    Summit VXL
    Nitro 4-tec

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. Wildman4910's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cocoa Florida
    Posts
    3,902
    Get rid of the E~clip, it's not needed.
    See if that allows the CB to sit far enough down onto the clutch.
    Worse come to worse you can carefully sand the end of the nut down, but it has to be square or the nut will have a hard time holding torque.

    You did put the flywheel nut on, without a washer correct?

    I measured my stock ISP flywheel nut & it measures just barely over 8mm from the flywheel face to the edge of the nut.
    What looks like a washer is just the flared base of the nut.
    Look out for the tree/crunch!

    LiPo? Naw NITRO!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •