Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Cuyahoga Falls, OH
    Posts
    235

    brakes not working properly..

    for some reason my brakes are weak. forward and reverse are fine but it wont stop well at all. any ideas?

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    960
    i had that problem about one run before my motor went out

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,281
    Have you checked the muffler bearings?
    lol

    Can you describe "weak"?
    From full throttle on dry pavement, how far do you travel before you stop?
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  4. #4
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Cuyahoga Falls, OH
    Posts
    235
    6 feet or so, it seems. braking just iznt as powerful as it used to be.. i could hit em hard and it would roll over front ways but now it just slowly comes to a crawling stop

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,281
    That is about how much distance mine travels...
    Have you changed any radio settings? I have mine dialed back so I don't flip every time I touch the brakes.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  6. #6
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Cuyahoga Falls, OH
    Posts
    235
    no, not intentionally at least... dont know how.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,281
    What radio do you have?
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  8. #8
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Cuyahoga Falls, OH
    Posts
    235
    one it came with, TQi 2.4ghz

  9. #9
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,281
    Here is the manual:
    http://traxxas.com/products/parts/tr...k2ch-downloads

    Make sure that it has not gotten turned down...
    but the motor/ESC does all the braking, so it could be on it's way out.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  10. #10
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    KC
    Posts
    310
    I think it's either your trim or your esc. I would try to reset the ESC.
    PM me for help converting your Summit to brushless

  11. #11
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    960
    how do you reset an esc?

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    KC
    Posts
    310
    do you have the EVX-2?
    PM me for help converting your Summit to brushless

  13. #13
    RC Racer
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Cuyahoga Falls, OH
    Posts
    235
    ya EVX2. it was the motor, just died today. i heard the 775 was cheap anyway..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •