Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    48

    Question How do I mix channels in a TQi radio?

    Ok, my other thread was locked since it didn't have a question. Accordind to the moderator, I was just blaming.

    Now I redid it and my simple question is on the title:

    Is there any way (maybe a hack) to do such a basic thing? (mix 2 channels)

    Thanks for any help.

    Renato
    Last edited by rnelias; 01-02-2013 at 08:32 AM.

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,279
    Not that I know of. Traxxas TQi radios are not hackable.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4,377
    As far as I remember, there are some external devices that mix channels, I don't remember if they are for helis or planes...

    Quote Originally Posted by Jimmie Neutron View Post
    Traxxas TQi radios are not hackable.
    Well, more or less... I hacked them twice with the 2 to 4 channel mod... Traxxas loves me for that...

    200, 202, 420, humor 404, 301 to rc10talk, 410.

  4. #4
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    48
    Quote Originally Posted by danielhr77 View Post
    As far as I remember, there are some external devices that mix channels, I don't remember if they are for helis or planes...


    Well, more or less... I hacked them twice with the 2 to 4 channel mod... Traxxas loves me for that...

    I know channels can be physically mixed using y-cables. It's not the best way since you'll have limited EPA commands and adjusts. The main problem is when commands are in the wrong directions. In this case, we must use a y-conector with "reversed buffer" like this one:

    http://www.allerc.com/gws-y-connecto...jr-p-1179.html

    I've just got disappointed when found out that a radio with fancy telemetry resources could not do something so basic. Maybe it could be changed by Traxxas using a receiver and/or app update.
    Last edited by rnelias; 01-02-2013 at 11:28 AM.

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,279
    Quote Originally Posted by danielhr77 View Post
    As far as I remember, there are some external devices that mix channels, I don't remember if they are for helis or planes...


    Well, more or less... I hacked them twice with the 2 to 4 channel mod... Traxxas loves me for that...

    When did you figure out how to open up the TQi for more channels?
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    48
    well, well... just digging the TraxxasLink.app and in the AdvancedSettingsOptions.plist file there's something interesting...

    <dict>
    <key>name</key>
    <string>Channel Mixing</string>
    <key>options</key>
    <array>
    <string>3</string>
    <string>4</string>
    <string>5</string>
    </array>
    </dict>

    It gave me some hope...

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4,377
    Quote Originally Posted by Jimmie Neutron View Post
    When did you figure out how to open up the TQi for more channels?
    No, I meant the TQ Link and TQ 2.4Ghz (the grey version with switches on the front)...
    200, 202, 420, humor 404, 301 to rc10talk, 410.

  8. #8
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    12,279
    Ah... ok, so no changes or news.
    I stated that the TQi is not hackable... because that is the radio the OP is discussing.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •