Results 1 to 4 of 4

Threaded View

  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    14

    New 3.3 and have issues EZ Start and motor.

    Out of the box EZ start would only turn engine over 6 or 7 revolutions and stop out of the box after charging battery 6 hours until light went green. Fuel never reached engine. Not hydro locked

    LHS said battery wasnt charged and put it on a peak charger and it would turn over after that. Also said it was hydrolocked, though fuel never made it to carb.

    Ran 1st break in tank. Refueled and went to start and problem returned, also noted a puff of smoke from start motor. Removed plug and same result, now with bigger puff from start motor.

    My need to tinker kicked in and I pulled the ez start to examine and fount the OWB gear jammed into plastic housing so tight I had to use tools to extract it. OWB was twisted in the gear, making it expand and tight against the housing.

    LHS gave me an old 2.5 ezstart and sold me a new start motor for my brand new not running truck and I took its gear and inserted my original OWB in and re assembled w new start motor. Spins freely now w same charge on wand.

    While motor was out and plug out I was suprised to fing it takes a good bit of effort to rotate past TDC.

    LHS just keeps trying to sell me new batteries, chargers and igniters stating EZ start system was "Free junk in the box".
    Last edited by rrho170; 12-28-2012 at 12:18 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •