Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    23

    Engine will rev but will barely move

    I've had all kinds of issues with this truck......

    I rebuilt the transmission, replaced all the gears inside and put it back together. I'm wondering if I did something wrong.

    Started right up and when I gave it gas it revved really high but barely moved. Now it will just rev really high but won't go anywhere.

    Don't know if this has anything to do with it but I don't remember the truck being able to roll freely forward and backwards if you push it but mine is now, is that normal? There is no resistance it will just roll like a toy truck (if that makes sense).

    Any suggestions?

  2. #2
    RC Racer
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    north east iowa
    Posts
    149
    Your slipper too loose?

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Kentucky
    Posts
    101
    I say the spring for the clutch shoe is broken, take the clutch bell off an see

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. Wolfslash16's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Riverton Utah
    Posts
    4,356
    I say the spring for the clutch shoe is broken, take the clutch bell off an see
    Your slipper too loose?
    I'd check both, it's normally caused by either one.
    Sl2sh Slayer Summit Sl4sh Teton/Rally T-Maxx Pnde

  5. #5
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    23
    I'll check both of them. Thank you everybody!

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    392
    also when you had the transmission out on the primary shaft there is a c clip looking piece that holds a pin in the shaft mine broke on me and it "rolled like a toy truck" just a thought ill post pictures if you dont know what im talkin about i dont think it would be you clutch spring what ive noticed with that is it would be always in motion and never stop and if it did it would killl the motor but check that pin inside
    drive it like you stole it

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1,873
    if you can roll the truck in both directions without resistance. they are a couple of scenarios

    1/ you said you pull the trans mission out. check to see if you left out a pin on one of the shafts, either the 2 speed shaft or the output shaft...

    2/ did you reconnect the driveshafts? i doubt you will forget that.. just thought i'd ask..

    3/ do you have reverse in your truck?? if yes maybe you installed the reverse gears wrong or left something out
    you know.. i never had a sig.. but i do now...

  8. #8
    RC Enthusiast
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    21
    Check your one way bearing
    T Maxx RB TM523, Revo OS 21tm

  9. #9
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Palisade Colorado
    Posts
    511
    Quote Originally Posted by RevoMatic View Post
    Check your one way bearing
    Are you talking about the easy start?? I'm not hating but I'm not sure it has to do with this problem but I might be wrong????

  10. #10
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    392
    uphoto did you ever figure out what was wrong
    drive it like you stole it

  11. #11
    RC Champion
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Norfolk, va
    Posts
    1,167
    Quote Originally Posted by johnzillia54 View Post
    Are you talking about the easy start?? I'm not hating but I'm not sure it has to do with this problem but I might be wrong????
    There is a one way bearing on the first gear gear.
    ERBE, ERBE, Summit, Slash 4X4, Bandit,

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Palisade Colorado
    Posts
    511
    Ohh ok that one that makes sense now lol sorry I forgot about that one lol sorry man

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •