Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    wisconsin
    Posts
    19

    Stampede 4x4 VXL Motor whining noise

    I have a 2s venom Lipo battery, the ESC is currently in Lipo mode and ready to go. However, my stampede has not been run in over 3 months. I just got a fresh blanket of snow and im looking to take it out. Here is were my question comes in. When i try to gun it, (full throttle) it makes this whining noise and the tires don't burn out. Not even a wheelie. I could wheelie all the time but now it doesn't anymore. I put the ESC into the highest settings, (race mode) could it be because of that? Thanks.

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Salisbury, NC
    Posts
    633
    No. All race mode does is lock out reverse. Use sport for bashing. Sounds like your clutch is slipping too much. Read the manual and adjust it and you will probably be fixed. It says to back it off half a turn, but I prefer 1/4 as do many others.

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    wisconsin
    Posts
    19
    Thank you so much, will try it today.

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. spenniepoos's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wales in the UK
    Posts
    5,426
    Robs on the money with the slipper they tend to go loose when you are not looking..peace
    Famous last words...watch this!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •