Results 1 to 8 of 8

Thread: Bad Bog...

  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NORCAL
    Posts
    513

    Bad Bog...

    I just put my 3.3 back in the maxx to sell it.I went out to give it a run and be sure all is well......nope...its got a bad bog when it shifts to 2nd I've been all over both needles and figure it out any help.....popped 2 glow plugs in the process.....temp outside is mid 40's.maybe bad fuel?
    nutty like a squirrel turd....!!!!!

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Snook Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sugar Hill Ga.
    Posts
    8,335
    Too lean...
    No slipper/tall gearing/power = broken parts.

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    HESPERIA, SoCAL
    Posts
    248
    Low temps usually result in a too lean of a setting.. When was the last time you ran it. Outside temps, Altitude?

    Corrected my Brain Fart moment. Lean not rich...
    Last edited by BAD RC; 12-08-2012 at 04:50 PM.

  4. #4
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Good 'ol U S of Ayyyyyy!
    Posts
    441
    Quote Originally Posted by Snook Man View Post
    Too lean...
    ^^ without a doubt.

    Mid 40's ? Where in NorCal are you Froggy?
    Bash, Crash, Upgrade, Repeat..

  5. #5
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    HESPERIA, SoCAL
    Posts
    248
    May want to try a Hotter plug as well...

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Palisade Colorado
    Posts
    511
    Yeah a glow plug will help it keep warm, a cheap thing also is tin foil, I've even seen paper towels

  7. #7
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NORCAL
    Posts
    513
    Quote Originally Posted by NitroTrout View Post
    ^^ without a doubt.

    Mid 40's ? Where in NorCal are you Froggy?
    Alturas ....far northeast corner.I kinda thought lean but there was a good trail.And yes it was the end of summer when it last ran.I'll try again tomorrow.
    Last edited by froggymaxx; 12-09-2012 at 01:40 AM.
    nutty like a squirrel turd....!!!!!

  8. #8
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NORCAL
    Posts
    513
    Well thankyou guys went to default setting and its working out.so back to the platinum revo.I missed it a bunch happy to have it back.
    nutty like a squirrel turd....!!!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •