Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    central nj
    Posts
    51

    esc doesnt turn off.has no go

    fully charge nimh on non lvd,turn on all works but forward and backward does not,butten does not feel sticky cause it turns on fine after pluging in batt.going to try to plug batt onto motor in morning

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chehalis, Wa
    Posts
    436
    I had a similar problem and it ended up being the RX wasn't sync right. I had to unplug all channels but esc and resync the RX to the tx.

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    11,966
    Are you getting any kind of LED codes on the ESC, remote, or the Receiver?
    Everything should shine a solid color, red on the ESC for NiMh mode and green on everything else.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    central nj
    Posts
    51
    no blinking,has red light on esc,turns on fine but not off,good batt in transmitter but that would not make it turn off.has not bee wet or hot,never use high range or unlock the diffs,month ago had red blinking light on esc from leds but doing good after unpluging them

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. jamann's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Victoria B.C Canada
    Posts
    4,980
    Did the motor turn when hooked direct to a batt? If not it may have blown a brush
    Missing brush motor is dead.


    Sent using lipo power
    Mountains cant stop me
    they have tried

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chehalis, Wa
    Posts
    436
    Check to make sure that moisture isn't in side the traxxas link.
    I popped the cap on mine and there was water in there. I took the link cover off and pulled all the plugs blew them all out, pulled the Chips out cleaned them all up blew everything out.
    It was kinda doing similar things.
    Last edited by Keila72; 11-18-2012 at 01:35 PM.

  7. #7
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    central nj
    Posts
    51
    motor spins when hooked to batt,no moisture in rx,tryed unplugging all servos and same thing,tried all i can think,take it the esc is junk

  8. #8
    RC Turnbuckle Jr. Jimmie Neutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, MI
    Posts
    11,966
    That is what it looks like.
    Fortunately, Traxxas has a lifetime warranty program...
    http://traxxas.com/support/Traxxas-L...onics-Warranty

    Looks like the form is down from the site right now, but I remember it being quite a bit cheaper than a new or even a used one on eBay.
    Whatever it is I just said... I could be wrong.

  9. #9
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    central nj
    Posts
    51
    last nite looking in my owners manual,the light for the esc should be green,mine was red.called traxxas support after talking to the rep was told to reprogram the trottle travel and low and behold that was it,all is fine so thank you traxxas.just fyi have your car in front of you when you call

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •