Results 1 to 3 of 3

Hybrid View

  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    37

    Slayer EZstart issues plz help

    hey guys i have had my slayer for awhile now and never had any trouble at all. Whats happening is when i try to use my starter it sounds like to electric motor is just spinning and not the nitro motor. The only way i get it to work is if i make the screws in the starter lose and push it toward the back will im using the starter for the motor to turn over. I spent money and got all new gears for the started and put them in and still nothing its the same problem i had before. I really dont understand how this is possible since i replaced everything in it and that it works when lose and me pushing on it. Here is a video i have of it, sorry its not very good. Plz help i had to put the video on youtube to show you. and i also have a new starter shaft but i have not yet put that on

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Wolfslash16's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Riverton Utah
    Posts
    4,357
    Welcome to the fourms! From what you discribed, it sounds like the one-way bearing is bad. So won't engage the starter shaft, and it won't turn the engine over. Somtimes the one-way bearing can wear out, or get so oily it won't engage the starter shaft. Try cleaning it before you replace it. Just rinse it out using a de-greaser or, plain water. If you use water, make sure to dry it out, then out a TINY drop of oil in it. Hope this helps!
    Sl2sh Slayer Summit Sl4sh Teton/Rally T-Maxx Pnde

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    37
    thanks i will give it a shot in the morning before heading to the races. Hope it works for me

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •