Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    31

    Broken Steel CVD issues

    So my issue is: installed hard steel CVD and am now braking the rear right (looking from the rear) CVD within 5 mins of installation. are there any ideas as to why??
    The location of breakage is on the threaded axle itself.
    Vehicle details are below:

    Slash 4x4 Ultimate spec
    3.8" Stampede Wheels
    Hobbywing 120A esc http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=278
    Hobbywing 2000kv motor http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=241
    Turn1gy 14.8v LIPO (2x 7.4v)
    TQi TX/RX
    Last edited by bongo; 11-08-2012 at 06:14 PM.

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1,662
    pics?.....
    Land of the free?

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    31
    Quote Originally Posted by MotorStuff View Post
    pics?.....
    they will have to come when I get home.

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    63
    Where they the MIP ones?

  5. #5
    RC Champion
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    the giant boot. Anybody?
    Posts
    2,727
    willing to bet it is caused by the larger wheel's.
    *Proud Husband of United state's Air Force wife.*

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Davenport, Iowa Quad Cities
    Posts
    2,465
    They shouldn't be breaking because of that wheel size. My friends run bigger sizes with thier tekno's and mip's. I'd be calling Traxxas support. Hope you find a good solution.
    Thrash It, Bash it, Break it, No Regrets!!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •