Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Roscoe (Rockford), Illinois
    Posts
    26

    Slayer Does 360's

    When running my stock Slayer on pavement doing the break-in 5th tank it does 360's when I let up on the throttle; is their a reason for this and something that can be done about it?
    Thank you in advance.
    Grounded "Radio-Flyer"

  2. #2
    Marshal Double G's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Tanker 822
    Posts
    9,409
    Do you mean it is spinning out? Have you checked the brakes? Any drag on one of the tires?
    The Super Derecho

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. Wolfslash16's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Riverton Utah
    Posts
    4,116
    Could be a locked up wheel bearing or somthing strange like that. More info on what you mean by "360's" would be nice too.
    Sl2sh Slayer Summit Sl4sh 1/18 Rally/Teton T-Maxx

  4. #4
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Roscoe (Rockford), Illinois
    Posts
    26
    Thanks for the replies. What I meant by "360's" is the truck does flat spins in circles untill it stops or rolls over; no brakes applied, just by letting up on the throttle.
    Grounded "Radio-Flyer"

  5. #5
    RC Competitor
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    98
    even though the brakes are not being applied on the controller, check to make sure they are not set to lock up when you let off the gas. Also, are you hearing the engine shift? its possible your shifting right as you left off the throttle.
    I'm crazy, no really I am.

  6. #6
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Roscoe (Rockford), Illinois
    Posts
    26
    Good point MadJoker, it didn't start doing this trick until I was on the shifting (5th) tank; and it was shifting/downshifting for the first time: WOW!

    Thank you.
    Grounded "Radio-Flyer"

  7. #7
    RC Competitor
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Colorado
    Posts
    98
    no problem, many of us newer ones run into the same issues if you continue to have the issue, try changing your shift point. if that does not fix the problem let us know we'll keep troubleshooting.
    I'm crazy, no really I am.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •