Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3

    ESC fried after 1 run on 3s, help?

    I've had my summit running on 2s for some time now with no probs but today i put in a 3s lipo and had a little fun. It ran fine for about 10min max. then dropped power and after putting in a 2s it just stutters in forward mode and has no reverse at all. I tried reprogramming and also unplugging the steering servo, the motor is pulled off and spins forward but not in reverse. I'm not sure what else i can try??? I thought these esc can handle a 3s. am i better off with a different speed controller or try get this one repaired?
    Last edited by kevo78; 07-10-2012 at 11:29 PM.

  2. #2
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Tazewell Va. Were so small here in taz. that we only have 3 stop lights....and one is broke
    Posts
    169
    id deff try to get traxxas to fix it for free...but an upgrade while you wait for traxxas to send it back wouldnt be a bad idea.....then youll have a spare!!!

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,291
    JP has the right idea...
    1) Call Traxxas...
    2) Find a 60+amp ESC you like
    3) Keep the Traxxas ESC for wet running or sell it
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    3
    I thought as much, i'm looking at the hobbywing 60A esc. I have a bigger 1 of these on my emaxx and had no probs so at $46 it's not a bad option and probably quicker then going through traxxas

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •