Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Norway
    Posts
    146

    Multiple radio's connected/binded with one receiver?

    Folks

    I know you can have one radio connected with many receivers/units but can you have two/three radio's connected with the same receiver (not at the same time of course).

    Have converted to tqi but have my Spartan out at my cabin and I will only keep an old 2,4 out there and only occasionally bring my tqi radio...

    Do I have to re-bind each time or can the receiver be linked to my two radios?
    Thanx for any tips...
    The ERBE viking will never walk alone

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Yes.
    Multiple radios can be bound to a single receiver, just not at the same time.
    I have my radio bound with all three of the RC's in my house...
    I have my wife's radio bound with two of the RC's in my house...
    I have my daughters radio bound with two of the RC's in my house.

    (Summit is only controlled with one remote)
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Norway
    Posts
    146
    Thanx - and it's just plug and play as long as you only have one receiver on at the time?

    No need to redo binding or setup once connection is established? You can drive one of you rc's, turn off your radio, turn on your wife's and keep going?
    The ERBE viking will never walk alone

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    I will double check tomorrow.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    I just confirmed this:
    2 LINK radios will operate the same RC
    as well as
    1 Radio will operate 2 RC's

    To switch radio's or RC's:
    Everything off; turn radio on, turn car on... just like normal.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  6. #6
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Norway
    Posts
    146
    Tanks Jimmie - great to Get the confirmation... This is how I hoped it worked....

    Have a great weekend


    ---
    I am here: http://tapatalk.com/map.php?wu21xu
    The ERBE viking will never walk alone

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Glad it helped!
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2
    What about this, I have a Rustler VXL and a Summit. I want to bind the rustler to the Summit radio. If I am running the Summit can I then run the Rustler VXL at the same time with it's original radio? Both are 2.4 Ghz TQi.

  9. #9
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Yes, no problem.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •