Results 1 to 8 of 8

Thread: Wobble

  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2011
    Posts
    349

    Wobble

    There is a good bit of wobble in both my rear wheels does anybody know what it could be?.Thanks.

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    the giant boot. Anybody?
    Posts
    2,727
    I would first start to look and see if the axle's are bent. 2, I would then take the inner and outer bearing's out to see if they are bad. I have a set right now on my rear left that is toast. The inner race is completely gone LOL. I get alot of wobble from that wheel. happy hunting.
    *Proud Husband of United state's Air Force wife.*

  3. #3
    RC Turnbuckle Jr. vxlrocket's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Manassas, Va
    Posts
    6,654
    usually it's the bearings going bad in the axle carriers
    Associated rc8TE, rc8.2E, B4.2, Ofna LX2E, Slash

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Worcester, Massachusetts
    Posts
    1,396
    my wheels wobble too! i guess i need bearings!
    SL4SH Mamba Monster-Rustler Mamba Max 2400kv

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Corpus Christi, TX
    Posts
    466
    Wheel wobble can be caused by a bunch of things. The most common have been mentioned. You could also have water in your tires if you got it wet. The foam could have come loose and got bunched up on one side or the other. You could have reamed a wheel hex badly but not completely. Bad wheel imbalance. All things to check.

  6. #6
    RC Champion
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Worcester, Massachusetts
    Posts
    1,396
    yeah, i stripped a wheel hex and it wobbled like crazy, its the bearings.
    SL4SH Mamba Monster-Rustler Mamba Max 2400kv

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. El Sob's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    El Sobrante, Ca
    Posts
    7,431
    I have had some bent rims that wobbled.
    Slash Ultimate, ET-3S, 2400, MIP, King Headz, RPM

  8. #8
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2011
    Posts
    349
    Ya I had it apart and noticed that im missing the rear blue backplate and I think it could be bad bearings to because I never replaced one on it before and its over a year since I got the truck.Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •