Results 1 to 16 of 16

Thread: wont link

  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22

    wont link

    I've tried many times I get to the end(i believe) but it doesn't seem to link. Anyone have a idea of what I'm doing wrong? Also I tried reversing the trottle as its backwards on my jato and I hate it. Again I get to what I believe is the end but it doesn't take. At what point is the link button on the reciever used?

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    The LINK button on the Rx is only used to bind the Tx and Rx.
    Once bound, the button is not used again.

    Your manual should have a menu tree in the back on how to reverse the throttle servo.
    This process starts and ends with a 4 second menu press on the Tx... it has nothing to do with the Rx.


    Tx = Transmitter... Controller
    Rx = Receiver
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  3. #3
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    Guess I wasn't holding button when I tried reversing the throttle. & wasn't sure when to press link on rx when I tried linking. I'll try some more. Thanks for input

  4. #4
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    I would start by resetting your controller.
    You may have done quite a few things without even realizing it.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  5. #5
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Controller off

    Hold both menu and set on the controller

    While holding menu and set, turn the controller on

    Release menu and set

    --Red LED will blink on the controller

    Press menu two times

    --Red LED will blink 3 times

    Press set on the controller

    --LED will turn into a solid green light


    ~~You have just reset the controller!!
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  6. #6
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Now, to rebind the Tx and Rx...

    Controller is off

    Press and hold the controllers set button

    As you are holding the set button, turn on the controller on

    Release the set button

    --LED will blink red



    RC is off

    Press and hold the receiver's link button

    As you are holding the link button down, turn the RC on

    Release the link button


    The LED on both the controller and receiver should turn green
    Once they do, they are bound.
    Once they are bound, the link button on the receiver is not used anymore.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Once you are to this point, let me know if anything needs to be reversed... or changed.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  8. #8
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    Thank you! I'll try here shorty.

  9. #9
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    SWEET! I bound it to a differant tx & throttle was still reversed,I then cleared settings & throttles now how it should be. Thanks you da man!

  10. #10
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Your welcome.

    I kinda figured the Tx needed reset to factory...
    factory settings should be pull for throttle, push for brake.
    Steering sometimes needs reversed, but hardly ever throttle.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  11. #11
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    I bought it used & previous owner had it reversed for some odd reason. I've been switching all my trucks to the new reciever so I can run everything from one tx. I have the newest tx coming so hopefully it'll bind the same way?

  12. #12
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    Tx or Rx...

    Rx goes in your vehicle... if you want the same controller to operate multiple vehicles, you need multiple Rx's.

    They will all bind the same way.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  13. #13
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    I have the new TQi tx coming. I've read it'll work with the 2218 & 2218x recievers that I've been upgrading my older junk with.

  14. #14
    RC Turnbuckle Jr. JimmyNeutron's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Alma, Michigan
    Posts
    12,290
    They'll link up just fine.
    Whatever it is I just typed... could be wrong.

  15. #15
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    Yeah thanks to you now i know how. Lol

  16. #16
    RC Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Ankle deep in Misery
    Posts
    22
    Sweet got the new TQI controller today. No docking station but I dont need that right now anyhow.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •