Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    1

    Glow plugs smashed coil on 3.3 motor, broken coil?????

    Does anybody know why i keep breaking coils on the glow plug? i have the LSN at 2 and the HSN at 4 1/4. it will run for about 2 minutes then die. maybe 2 high speed runs down the street. it is not even getting hot enough. the glow plugs look brand new . i am useing only traxxas plugs.
    they look like they are smashed in. it is not a new motor, already broken in. i took off the head and cleaned it very well to make sure there was no little fragments inside. put it back to gether with a new glow plug , went to 2-3 runs down the street then it cut out and sure enough a broken coil in the plug again. i dont know what else to do. these plugs are not cheap.
    any help would be greatly appreciated. btw im running traxxas 20%

  2. #2
    RC Turnbuckle Jr. Nitronaught's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    South Florida
    Posts
    18,547
    Your running too lean, it's popping your glow plugs.....

    The HSN and LSN work with each other, sounds like your LSN is off which will throw your HSN off as well.

    Need to go back to factory, tune the HSN as best you can (use only 1/2 a tank of fuel no more, when tuning).
    Then do the pinch test on the LSN. It's in this article http://traxxas.com/forums/showthread....&goto=newpost
    Founder of H.U.A.
    Hop Ups Anonymous

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,994
    You probably have bad engine bearings if it's not from being lean, a bad air leak, or no fuel pressure.
    erbe emaxx 26maxx s27revo 18tmrevo XXL platinum

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •