Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2,215

    Question Is my battery dead or what?? Please help!

    My power cell 4200mah 7 cell still holds a charge, but it no longer gives out good power...its kind of weak.
    I know it's weak because my venom 3000mah has WAY more power. And they're both 7 cell nimhs.
    Is the 4200mah battery's life over, or am I doing something wrong?

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    UK
    Posts
    1,936
    Has it still got the same run time? If so well it's toast I'm afraid. Same way mine went. Then I went lipo and even though I'm having issues (which are due to manufacturing processes) I have never even bothered trying to look back at nimh
    Does more $ = More fun?
    Rustler VXL

  3. #3
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2,215
    It seemed to have about the same run time....just less power.
    Crap...it wasn't a cheap battery, too...

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    UK
    Posts
    1,936
    Don't worry your learn as you go. The issues I mentioned with my Li-Po are going to shorten its life drastically and bin the 70$ I paid for it shipped to me in the UK
    Does more $ = More fun?
    Rustler VXL

  5. #5
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2,215
    Wow vxl that really stinks...

  6. #6
    RC Competitor
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    England yorkshire
    Posts
    66
    I had the same problem i only got a small amount charges out a nimh thats why you need lipo

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2,215
    I've been thinking about going lipo...are the hardcase packs safer than the soft case packs?

  8. #8
    RC poster
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    9
    I came on here to investigate the same problem I'm having with my 7 cell. Isn't putting out as much power as my 6 cell.

    I feel like every time I bring my car out to play it leads to me needing to buy something for it soon.

  9. #9
    RC Champion
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    2,215
    Quote Originally Posted by Nuck3lz View Post
    I came on here to investigate the same problem I'm having with my 7 cell. Isn't putting out as much power as my 6 cell.

    I feel like every time I bring my car out to play it leads to me needing to buy something for it soon.
    Oh man how right you are these things are money pits. So far, to me it's still worth the money, though.
    Mine has gone for two days without me needing to buy anything....amazing lol

  10. #10
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    519
    Quote Originally Posted by upbasher View Post
    I've been thinking about going lipo...are the hardcase packs safer than the soft case packs?
    If you do bashing go for the hardcase, softcase is way more better because you can see if the battery pops it will make a bulky shape and it won't be safe to use anymore , watch on thos, lipos are prone to explode.

  11. #11
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    small town iowa
    Posts
    356
    Just wondering if you have tried to cycle them. If not I would give that a shot. I would also try running completely dead so it doesn't even turn the tire when being held up. Then do a slow charge like a half of an amp or use the factory traxxas charger.

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    696
    is it possible for a 7 cell only run 6 cells instead... i used to get like 10 min out of my 7cell 3000mah but now i only get 5 min i got a new motor for my stampede.. but would that be the problem (the motor) or is it sommething else

    THANKS!

  13. #13
    RC poster
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1
    im wondering the same kinda thing! i was jumping my slash 2wd last few days. yesterday it did fine it ran down the battery itself, today i jumped and all the sudden it quit the sterring servo was working but the actual slash wouldnt move please someone tell me what u think happened is the tition messed up or just the battery ran dead on me?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •