Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 41 to 80 of 86
  1. #41
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    1,677
    Quote Originally Posted by danielhr77 View Post
    Will it work with an Ipad? I'm asking this because one guy can drive the car and another can check the speed and other things at the same time... It's safer that way... I guess some kind of long cable is needed...

    Well in the latest videos from the PRI show, The "dyno' test, They are using the Ipad, with a 30pin ext.cord, but you cant see where exactly its leading to in the dudes hands. I assume the TQi.

    http://www.youtube.com/watch?v=jPtQTdK5Dlw
    http://www.youtube.com/watch?v=REpfB...eature=related


    Either way, while the XO-1 is most likely not a realistic purchase of mine in the future, Don't get me wrong it is bad to the bone, just not a on-road guy......I'm stoked about the new TQi, Would be sweet to use the telemetry in various vehicles
    Last edited by dave00bear; 12-05-2011 at 09:39 PM.
    My previous sig conflicted with a forum policy.

  2. #42
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ridgeland, MS
    Posts
    605
    So I don't need the esc to get gps telemetry?
    I'd race you, but my cat ate my spur gear....

  3. #43
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Michigan
    Posts
    1,677
    Quote Originally Posted by mrkavanagh View Post
    So I don't need the esc to get gps telemetry?

    From page 1 of this thread post #30-31

    Quote Originally Posted by PeterV View Post
    As posted here: http://traxxas.com/products/parts/tr...ink2ch-details

    Plug-In Telemetry Sensors and Expander Module
    TQi makes it easy to add telemetry capability to any Traxxas model when you equip the transmitter with the Docking Base and install Traxxas Link on your iOS device. TQi's included 5-channel receiver features ports for Voltage/Temperature and RPM sensors. A third port accepts the Telemetry Expander Module that allows up to 6 additional sensors to be added. There's even a GPS Module for satellite-measured speed (sensors, expander, and GPS module each sold separately). Sensor-ready gear covers or motor mounts custom-fit for your Traxxas vehicle install easily to precisely position the sensors for accurate detection of the "trigger magnets" built into the spur gear or flywheel required for your model. Just install the telemetry components and you're ready to go! The Traxxas Link application automatically detects the sensors installed in the receiver. Go to Telemetry Setup in the Traxxas Link application and touch Sync Now, and TQi automatically detects the sensors installed in the Expander Module. Only Traxxas makes telemetry so easy to install, view, and enjoy.


    Quote Originally Posted by PeterV View Post
    Telemetry data comes from sensors installed on the model, not the ESC.

    The app is pre-loaded with all the parameters for current Traxxas models. So, if you buy a Slash 4X4 and bind it to a TQi with Docking Base and an iOS device, the app is going to say, "That's a Slash 4X4" and automatically load the correct gear ratio, tire diameter, etc., all the specs on the model. If you change the gearing, you go into the app and touch Garage, then Model Setup. Touch the pinion or spur tooth count and a keyboard [pops up to change it. Save, and you're done.
    My previous sig conflicted with a forum policy.

  4. #44
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by mrkavanagh View Post
    So I don't need the esc to get gps telemetry?
    TQi Insert.pdf
    See page 4 for pictures of some of the new goodies.
    Alt-248 on the number pad =

  5. #45
    RC Turnbuckle Jr. rag6's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    PM me if ya wanna bash at Greenwood Bashplex!
    Posts
    13,076
    Ok, all I want to know is, can I use the I-device to change the normal link parameters, like end point adj/dual rate etc...in real time like other radio systems? Sorry just getting into all this info today, and after 13 hrs of work am too tired to read links. I just want a trx radio with a screen like my futaba's! Please, yes or no will do.

    One more question. Is the I-docking base included when I power up(and in the xo1 box) or do I have to buy that separately also?
    Last edited by ksb51rl; 12-05-2011 at 11:42 PM. Reason: merge
    Wanna bash at Greenwood Bashplex in Pittsburgh ???

  6. #46
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by rag6 View Post
    Ok, all I want to know is, can I use the I-device to change the normal link parameters, like end point adj/dual rate etc...in real time like other radio systems? Sorry just getting into all this info today, and after 13 hrs of work am too tired to read links. I just want a trx radio with a screen like my futaba's! Please, yes or no will do.

    One more question. Is the I-docking base included when I power up(and in the xo1 box) or do I have to buy that separately also?
    The iDevice can adjust almost any of the radio's settings in real-time. They would be "live" adjustments.
    The XO-1 (caps!) includes the docking base.
    I don't believe the PowerUp details have been made public yet.
    Last edited by ksb51rl; 12-05-2011 at 11:50 PM.
    Alt-248 on the number pad =

  7. #47
    RC Champion
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    TJHSST, NO VA
    Posts
    1,055
    Would the power up price still be $100for 27 MHz radios?
    sppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaccccccccceeeeeeeeee!!!!!

  8. #48
    RC Champion
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    TJHSST, NO VA
    Posts
    1,055
    Ohh I just saw that power up details haven't been made public.
    sppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaccccccccceeeeeeeeee!!!!!

  9. #49
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Des Moines
    Posts
    2,559
    Quote Originally Posted by BrianG View Post
    Question for the Traxxas folks:

    Does the lockout feature interfere with the timing and torque control settings on the ESC itself if the Castle Link is used (and no iDevice is connected)? Meaning, if I set the torque control to X and timing to Y, does the lockout limit them to something like X/2 and Y/2?
    Disregard this question. Castle themselves has refused to answer it.
    http://scriptasylum.com/rc_speed/

  10. #50
    RC poster
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Why cant i get this app i have ios5

  11. #51
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by xxGanstaX2Sn1perSxx View Post
    Why cant i get this app i have ios5
    The app is scheduled to be released on December 20, 2011.
    See HERE.
    Alt-248 on the number pad =

  12. #52
    RC poster
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by ksb51rl View Post
    The app is scheduled to be released on December 20, 2011.
    See HERE.
    Thanks how much is it.

  13. #53
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    We've been told it will be available for no cost.
    Alt-248 on the number pad =

  14. #54
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    669
    It's now December 24th and there is still nothing in the app store.

  15. #55
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by SteveC2375 View Post
    It's now December 24th and there is still nothing in the app store.
    As displayed on the Products page the release was moved back to December 30, 2011.
    Alt-248 on the number pad =

  16. #56
    RC Competitor
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    College Station, Texas
    Posts
    96
    How much are the telemetry sensors going to cost?

  17. #57
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by ksb51rl View Post
    As displayed on the Products page the release was moved back to December 30, 2011.
    The app was release January 6, 2012.

    Quote Originally Posted by rjf0909 View Post
    How much are the telemetry sensors going to cost?
    Please do not ask questions that you can easily find yourself and or have no certain answer yet.
    The TQi Insert lists the various part numbers on page 4. The street prices are not set by Traxxas but by the various retailers.
    Alt-248 on the number pad =

  18. #58
    RC Racer
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    129
    Got the app - looks great. Are there plans to support other motors such as the Castle 2400?

    Also will there be any problems with using a Castle esc?

  19. #59
    RC Champion
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    UK
    Posts
    1,254
    if the i devices crashes could it affect the car in any way
    slash revo vxl x4 rally x2 ped 2wd slash vxl rus

  20. #60
    RC Qualifier
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    669
    Been playing with the app a bit and it seems pretty cool. Cant wait for the new transmitter to be released.

    Did anyone else notice that in Garage>Model Setup>ESC there is a listing for a VXL-6s?

  21. #61
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by SteveC2375 View Post
    Been playing with the app a bit and it seems pretty cool. Cant wait for the new transmitter to be released.

    Did anyone else notice that in Garage>Model Setup>ESC there is a listing for a VXL-6s?
    That was the Spartan's original ESC.
    Alt-248 on the number pad =

  22. #62
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Somewhere
    Posts
    991
    I am sure Traxxas will have a good bit of 2.4 tx/rx turned in for power up that is in perfect working order. What do you guys (Traxxas) do with them when they are turned in?
    No you cant drive it
    my RC is owner operated only

  23. #63
    RC Turnbuckle Jr. jamann's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Victoria B.C Canada
    Posts
    5,120
    My guess recycle or make se kind of wild Rc sculpture... Lol


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mountains cant stop me
    they have tried

  24. #64
    RC Turnbuckle Jr.
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Springfield, MO
    Posts
    3,684
    I don't think I've received a satisfying answer yet....


    Can one adjust the ESC via the radio? Meaning the esc settings like timing, LVC, punch control, things like that??

  25. #65
    RC Competitor
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by ducati777 View Post
    I don't think I've received a satisfying answer yet....


    Can one adjust the ESC via the radio? Meaning the esc settings like timing, LVC, punch control, things like that??
    Page 33 of the XO-1 manual shows all of the programmable radio functions. ESC settings are done via Castle Link (PC or field programmer) or by using transmitter to answer Castle set-up prompts as described in Drivers Ed manual.

  26. #66
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    2
    were is the antenna at? it no longer stick up to get bent or broke

  27. #67
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Las Vegas, Nevada
    Posts
    374

    TQi

    Anyone have anything on when the TQi is coming out? It used to say yesterday but didn't come out and others said that it was going to come out today. Anyone know for sure?

  28. #68
    RC Competitor
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    89
    Quote Originally Posted by boogermancan View Post
    were is the antenna at? it no longer stick up to get bent or broke
    It's probably built into the carrying handle or something like that.

    Quote Originally Posted by akapants View Post
    Anyone have anything on when the TQi is coming out? It used to say yesterday but didn't come out and others said that it was going to come out today. Anyone know for sure?
    Curious about that myself.

  29. #69
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    This is in the Support FAQ topics. I thought I'd get the word out that there is a document that answers compatibility questions.
    Traxxas TQi Compatibility Guide
    Alt-248 on the number pad =

  30. #70
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    476
    Is there any way to download recordings from the Traxxas Link App's dashboard recordings from the iPhone/iTouch?

  31. #71
    RC Champion
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2,004
    what controls the programming in the 2 and 4 channel models? on my 2.4 2 channel, i have a full 4 channel menu. On my 2 channel TQI, I only have a 2 channel menu. If I want to add a servo switch to my TQI how do i get the 4 channel menu? The circuit board already has the 3 and 4 channel pins on it, but I cant unlock the menu....please advise

    I want to use this remote for my Revo 3.3 as well as my BL Emaxx

  32. #72
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    You want to use/modify a 2-channel radio to control 3 channels? I'm not saying it can or cannot be done but it is certainly outside the intended scope of this thread.
    The easiest course of action is to get a 3- or 4-channel TQi and use it to control your vehicles.
    Alt-248 on the number pad =

  33. #73
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Port Orchard, Wa.
    Posts
    73
    I just picked up the Rustler VXL with the TQ1 transmitter today. Is there any update on Android being used with the Traxxas Link? Hope I am in the correct thread for this question.

  34. #74
    RC poster
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    ...
    Traxxas has a strict language policy. A word filter operates to change inappropriate words to *s. When you see these in your post, you MUST edit them out.
    I strongly suggest you check out the Rules for these forums.
    -ksb51rl
    Last edited by ksb51rl; 04-05-2012 at 06:49 PM.

  35. #75
    Marshal ksb51rl's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Northern NJ
    Posts
    15,584
    Quote Originally Posted by -Hawk- View Post
    I just picked up the Rustler VXL with the TQ1 transmitter today. Is there any update on Android being used with the Traxxas Link? Hope I am in the correct thread for this question.
    I do not believe that there are any plans to make the TQi and Android-based devices compatible. Sorry.
    Alt-248 on the number pad =

  36. #76
    RC Competitor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    53
    What's the minimum requirement (sensors) to get lap time from a TQi system?

    Just bought one with 5ch to use with 2 Slashes (onroad/offroad) and a Caster Fusion buggy and lap time is the most important feature that I'm looking for.

  37. #77
    RC Competitor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    53
    Is there a way to make TraxxasLink app work with international units?

    Fahrenheit has no sense for someone that has grown up with Celsius in mind (the reciprocal is also true, of course)

  38. #78
    RC poster
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by rnelias View Post
    Is there a way to make TraxxasLink app work with international units?

    Fahrenheit has no sense for someone that has grown up with Celsius in mind (the reciprocal is also true, of course)
    Go to where itunes downloads the app on your pc/mac usaully C:\Users\"USER NAME"\Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications\TraxxasLink 1.0.4.ipa extract it edit pictures from mph to kph and Fahrenheit to Celsius and the numbers accordingly not sure it will work as im still waiting for my Tqi to arrive so i dont know if this will work but who knows also been trying to port the link app to PS Vita but dont know enough would be awesome though.


    Just a very rough Example


  39. #79
    RC Competitor
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Rio de Janeiro, Brazil
    Posts
    53
    Wow Cronbong, nice hack!

    I took a look here on my iTunes and found everything, but I'm not sure if it will completely solve the problem. The dashboard gauges will surely work since you just converted the numbers but, what about the values recorded by the app? They'll be stored in Imperial units anyway. It's sooooo simple to implement a conversion unit routine that I can't believe Traxxas hasn't done it yet! It should be a primary feature for products sold worldwide...

  40. #80
    RC Racer
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Southern Alberta
    Posts
    188
    TQI can be used with An Iphone 5 with lightning to 30 pin adapter(a real Apple one(no cheapies here))
    I don't have my XO-1 running yet, but have updated the tx firmware.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •