Results 1 to 23 of 23
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11

    Unhappy T-MAXX 2.5 engine classic HELP!

    I have a 2.5 engine. I have a ez start and both lights glow. Battery is fully charged, but it does not turn on!

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    You mean it won't start?? Is the motor even turning over? when was the last time it ran?
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    You hear the engine and it just keeps turning until the battery on the controller turns off. We have not ran it in a while (5 months).

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    I don't know nothing about ez-starts so I can't troubleshoot that aspect if your problem so...

    Do you have fresh fuel, fresh glow plug? did you prime the engine before trying to start it?

    When you put it away 5 months ago did you run it dry? might have dirty needles.
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lucas, Ohio
    Posts
    722
    reset the needles to factory settings and replace the glow plug for starters. Also how old is your fuel?
    Joshua 24:15 Choose this day who ye will serve

  6. #6
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    Fuel is new. New glow plugs and connecters. How do i set it to Factory settings?

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Quote Originally Posted by abunny500 View Post
    Fuel is new. New glow plugs and connecters. How do i set it to Factory settings?
    HSN should be set to 4 turns out from closed & LSN should be flush..let me get a pic of what flush is.
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  8. #8
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  9. #9
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Also I know NOTHING about ez-start but I've seen MANY times problem having issues with the blue ground wire..Thats why I use a pull start one less thing to **** me off...
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  10. #10
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    It turns on but i press the throttle and it shuts off. ( it also smells a lot)

  11. #11
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Lean out the HSN by say 1/16 of a turn, start it again and try to let it run for a min before you try and hit the throttle.
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Lucas, Ohio
    Posts
    722
    +1 tmaxxer. Plus it has to warm up. What % nitro are you using? That would be the cause if it is a higher content
    Joshua 24:15 Choose this day who ye will serve

  13. #13
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    20% and its cold outside (is that the reason?) and it let it run for 2 minutes without pressing anything. Once a minute passes, I hit the throttle and it runs for 2 seconds then you hear a click noise then it shuts off.

  14. #14
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Hmm you say cold outside how cold?? I keep forgetting I'm in LA its like 80 here today.
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  15. #15
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    If you guys want a picture of it here it is.

    http://s1114.photobucket.com/albums/...500/RC%20Cars/

  16. #16
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    Quote Originally Posted by TMaxxer View Post
    Hmm you say cold outside how cold?? I keep forgetting I'm in LA its like 80 here today.
    About 46 here.

  17. #17
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Then instead of leaning out, I think you may want to richen it since its soo colder, the colder the more gas you can push through...

    Keep turning hsn 1/16 turns at a time..
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  18. #18
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    Did you guys see the pics?

  19. #19
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    ya seen the pics...
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  20. #20
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Your still having the same problem???

    You need to keep trying I'm sure its a tunning issue if your truck runs and don't stall on idle your half way there...

    richen your HSN again 1/16 turns and keep richen your hsn 1/16 turn a time sooner or later it will go...you may want to turn your LSN a 1/16 turn also... if its that cold I'm sure stock setting for both needles is too lean..

    I wish I was there I'd have it running...
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

  21. #21
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    im going to try that later because yesterday was dark outside. I also have school.

  22. #22
    RC poster
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    NY USA
    Posts
    11
    Good news it works now but i need more gas LOL i used all of it trying to fix it! :O

  23. #23
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Louisiana but originally from Ottawa, Canada
    Posts
    1,541
    Quote Originally Posted by abunny500 View Post
    Good news it works now but i need more gas LOL i used all of it trying to fix it! :O
    Now you may want to do some reading on how to get a good tune out of your truck..

    http://traxxas.com/forums/showthread...70#post2451270

    Click on this link and go through all the links, allot of people have and learned allot from it...
    T-Maxx Predator 3.3
    Shockwave 36

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •