Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Aguascalientes, México
    Posts
    16

    Question Trouble going reverse/Self handling.

    Hi fellas!

    Well here I am posting some thread I thought I'll never write.

    Since friday September 16 my KB fiesta has been reacting not so good to my orders. Its KB G. Ford Fiesta model 7308. 100% stock.

    To be quick the thing/problem is:

    Going on full throttle then lift the trigger to brake.

    Once stop.

    I try to go reverse and nothing happens. I can keep pulling the trigger back (reverse) and nothing will happen.

    Then after two or three shots reverse will work. (It's so sad to watch my KB fiesta working like that..)

    Another malfunction is that being stopped or going slow the car will accelerate or turn at it's own will, getting the body all beaten up (that's something I can't take)

    I've changed the control batteries for new ones.
    Both antennas are clear and on top.
    Car's battery is full charged and no damaged. (stock battery)
    Always running on green led at car and bright red on remote.
    Never used on water/sand/gravel.
    Engine never opened. (In fact I've only dismounted 1 wheel)
    Les than a month in my hands.
    Problems continue.

    Can anyone tell me how to fix those problems? please??

    Best regards!

    angel_srt24.

  2. #2
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    24
    You could try to recalibrate your transmitter with the esc. The procedure is in the manual. Also make sure that the throttle neutral switch (70/30, 50/50) on the transmitter is in the correct position and not shifted.

  3. #3
    RC poster
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Aguascalientes, México
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by nnap View Post
    You could try to recalibrate your transmitter with the esc. The procedure is in the manual. Also make sure that the throttle neutral switch (70/30, 50/50) on the transmitter is in the correct position and not shifted.

    Thank you very much nnap!

    I'm gonna try those tips and I will let you know.

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Aguascalientes, México
    Posts
    16
    ..::bump::.. .

  5. #5
    RC poster
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Aguascalientes, México
    Posts
    16
    Quote Originally Posted by nnap View Post
    You could try to recalibrate your transmitter with the esc. The procedure is in the manual. Also make sure that the throttle neutral switch (70/30, 50/50) on the transmitter is in the correct position and not shifted.
    It seems to be that recalibrating the esc was the solution to the rare behavior frequently showed by my KB G Fiesta.

    I Should confess the test were been developed inside my house. (yep including all interferences as possible)

    So I'm waiting having time to go to the closed parking lot where I usually play with my KB G Fiesta and then post the final results of recalibrating.

    Best regards everyone!
    Last edited by angel_srt24; 09-20-2011 at 06:29 PM.

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    RC World
    Posts
    330
    Wish you the best! I have a Rally VXL that has stopped because the steering servo was busted... Just saying something random...

  7. #7
    RC poster
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    11
    I have this problem as well. Strangely though, it only occurs with the NiMH batteries and not the LiPo. Maybe give that a shot?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •