Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    9

    Dual Lipos Parallel

    Hey guys, I've been running dual 2000mah Venoms for a few weeks. When I first got them they would last about 20 minutes in parallel and both batteries would be warm after a run. But now I'm only getting about 10 minutes and only 1 of the batteries will be warm after a run. I dont think its the parallel connector because if i run dual NIMH's they will both be warm after a run.

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    The Mitten
    Posts
    1,676
    I think you had some bad batteries to begin with. You should get an hour or more on lipos in parallel. I get almost an hour and a half on parallel w/ 2 Hyperion Duo GX3 1600mah 40c 2s.
    Everything overpowered...

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    San Diego, California
    Posts
    663
    test one at a time to see if they are both working, also ensure you are not running the ESC on training mode, and even then you shouldnt get 20 minutes run time
    Sony Action Camera, My new toy

  4. #4
    RC poster
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    13
    I thought that when in training mode it consumes even less energy. At least thats what happens with mine. I get almost twice as long run time in training

  5. #5
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    The Mitten
    Posts
    1,676
    It doesnt consume any less energy, it doesnt harness the voltage, your still using the battery, jus not to its potential.
    Everything overpowered...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •