Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    98

    Breaking in a 3.3 PROBLEMS

    Hey i just got another 3.3 motor for my t maxx because my old one burned out. It took forever to get it started because it kept getting stuck at TDC. Eventually i got a hairdryer and got it started. The problem is that it idles but as soon as i give it any amount of gas it stalls right out. I leaned it a little from the factory settings both on the HSN and the LSN but i dont want to lean it too much because im breaking in the engine and i want plenty of gas. How can i get this thing working???

    Thanks
    -Off the Jump!!-

    CRASH

  2. #2
    RC Qualifier
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    443
    Mine would do this so for the first tank I used two glow plug washers on the glow plug instead of one and kept my ignitor in until it got warmed up
    Pfft who needs a E-revo when you can have a slash!

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    rochester ny
    Posts
    165
    Try to give it gas as slowly as possible that worked for me when I got my 2.5r

  4. #4
    RC Competitor
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    98
    even if i give it gas slow it cuts out
    -Off the Jump!!-

    CRASH

  5. #5
    RC Champion
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1,994
    Lean the low needle about 1/8th turn, it's ok trust me.

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2009
    Location
    Colorado
    Posts
    685
    Elevate it and rev it a little (easy!) to clear it out after starting.

  7. #7
    RC Turnbuckle Jr. 08kgraves's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    castalia ohio
    Posts
    5,293
    yeah mine was a pain in the but to. lhs said i got one that was really tight. but they helped me get it started. it was running supper supper rich at the factory setting and they said i should leave it like that through my entire break in cycle so that it makes sure it gets alot of lube. i mean when he first started it he had to restart problly 15 times, and it was running rich to the point where it was robbing my power extremely bad. but after he ran the 1st tank through with just enough rev to keep it running through the whole tank, i took it back home, and i have never had a problem starting since, did my break in, and now i give her he**

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •