Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    31

    Is this supposed to happen? Video...

    Hi guys, long time lurker short time owner of a new slash 4x4 ultimate. I've had had this thing out for 3 runs and there's a couple of things i'm not so sure should happen on something new.

    I changed out the slipper clutch after the first run, and i was pretty sure that the bearing that came out with it should stay with the car, but after the third run i noticed some warn out plastic, heres the result, it seems as tho the bearing has warn it. Should i have left the bearing out, and it's only needed when you use the slipper clutch? Or i can only think that the bearing has warn solid after 3 runs and started to turn altogether.

    Pics of the said bearing and dif that it was warn on..



    http://img810.imageshack.us/i/img0705large.jpg/

    Here is the centre dif with the bearing included, everything sits flush and doesn't look out of place, so i'm thinking it SHOULD be in there??



    http://img268.imageshack.us/i/img0707large.jpg/

    Heres the video i'm talking about, see anything wrong? it seems to slip and grab, with a bit of a "dirt noise". Is this normal?

    http://www.youtube.com/watch?v=CcPohY7YjYo

    Thoughts? Much appreciated.

  2. #2
    RC Competitor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Tigard Oregon
    Posts
    64
    well since i messed up and cant delete this one, see below
    Last edited by wearerad; 03-07-2011 at 06:00 PM.

  3. #3
    RC Competitor
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Tigard Oregon
    Posts
    64
    your bearing is suppose to be flush with that rubber seal, its not correct at all. i just rebuilt my slipper and i did it by the traxxas directions and the bearing should sitt way back on the rubber

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,249
    the plastic brg to shaft adapter spun out, usually from brg seizing or heat, newer ones have allum adapter, do a Thread search for Kingheadz,, the ultimate solution

    Al
    MMM/2650, E-maxx Body=FUN !
    3 Slash 4x4
    Pede 4x4

  5. #5
    RC Enthusiast
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    31
    Thanks for the replies guys. A bit frustrating that it has happened so soon, or did i not put in in correctly to begin with? I can see how it can fit any other way wearerad, but ill keep trying....3 runs in and now i've got to wait for aftermarket bearings to come in the post? ****.

  6. #6
    RC Competitor
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    71
    It's weird how people have this problem. I went through at least 20 3s lipo packs of hard core bashing and never had this problem ever. I did just recently switch to the aluminum piece as I'm slowly "bulletproofing" my truck one part at a time.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •