Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    946

    Exclamation my esc's about to go out the window.

    neither series or parallel adaptors are working, tried both batteries just by themselves, and nothing is working. it turns on and the steering work for about 5 seconds then it turns off.

    i was JUST driving it earlier today and it was fine. the series connector just makes it blink red and green and i cant figure that out either, and ive already tried unplugging the esc from the reciever and plugging it back in.

    what else can i do.
    what was that? what was what..oh that. thats mine.

  2. #2
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    crawley, UK
    Posts
    208
    Try calling Traxxas support!!!!
    They should be able to advise you
    i would try disconeccting the steering servo maybe you have a bad steering servo?
    Summit, E-Revo, E-Revo Brushless, Merv. Baja 5BSS

  3. #3
    RC Racer
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    crawley, UK
    Posts
    208
    Check your batteries!!!

    Alternating; Blinks Red then Green: If
    the motor has no power, the VXL-3m
    has entered Over Voltage Protection.
    If a battery with too high voltage is
    used, the VXL-3m will go into a failsafe
    mode. Warning: If input voltage exceeds
    approximately 20 volts, the ESC may be
    damaged. Maximum peak input voltage
    limits are 12.6V in LiPo Mode (see page
    17) and 18V in NiMH Mode.
    Summit, E-Revo, E-Revo Brushless, Merv. Baja 5BSS

  4. #4
    RC Racer
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    PA
    Posts
    248
    Call Traxxas! If it's bad and still under warranty they will replace it or help you solve the problem if it's still good.

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    946
    i got it working now, both batteries work alone and the parallel adaptor works but the series one just blinks red and green and i can only steer
    what was that? what was what..oh that. thats mine.

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    The Rotten Apple
    Posts
    874
    Quote Originally Posted by zrau17
    i got it working now, both batteries work alone and the parallel adaptor works but the series one just blinks red and green and i can only steer
    Turn the LVC off I assume you are running 4s are you sure its not a series adaptor.

  7. #7
    RC Qualifier
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    946
    nevermind, i had the over voltage protection thing on. thank you tectic i didnt think about that.
    what was that? what was what..oh that. thats mine.

  8. #8
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    36
    well my ESC just went in a box and is about to be shipped out to traxxas tomorrow. Right now the main issue I’m having is that when the esc is installed and I attempt to run the truck it stutters and the esc gets extremely hot. After a minute or so the esc does nothing but blink red and the motor does not spin at all. I’ve tried three different batteries all with the same results

  9. #9
    RC Qualifier
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Australia
    Posts
    900
    Quote Originally Posted by MrMarcus22
    well my ESC just went in a box and is about to be shipped out to traxxas tomorrow. Right now the main issue Iím having is that when the esc is installed and I attempt to run the truck it stutters and the esc gets extremely hot. After a minute or so the esc does nothing but blink red and the motor does not spin at all. Iíve tried three different batteries all with the same results
    How hot? What batteries are you using?

  10. #10
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    36
    i was using the stock battery and i had a pair of team orion 1600 batteries. it was hot to the point that you couldn't touch it

  11. #11
    RC Competitor
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Orange City, FL
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by MrMarcus22
    i was using the stock battery and i had a pair of team orion 1600 batteries. it was hot to the point that you couldn't touch it
    Thats funny the first time I ran my team Orion batteries in series it fried my ESC after only 3 minutes. Got so hot could barely touch the batteries or ESC, even after cooling as soon as battery was connect both battery and esc would get very hot after 10 seconds but it would do nothing else. Traxxas replaced under warranty.

  12. #12
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Southern New Hampshire
    Posts
    349
    What do you guys think of the Team Orion batts overall?
    I am considering getting them or the pro-match batts.
    HPI Savage LOSI Mini/MicroT, MRC Traxxas Revo VXL

  13. #13
    RC Enthusiast
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    36
    love the batteries when the truck was working it did fly with those in there

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •