Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    83

    velineon doesn't respond?

    sometimes when i pull full throttle, the velineon motor doesn't respond, but when you give the truck a little nudge it'll go. doesn't happen all the time, but enough for it to be a nuisance. any ideas?

  2. #2
    RC Enthusiast
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    49
    try reprogramming the esc with all trims at 0 again and check all your bullet connectors to make sure they're all still secure. i had this problem with mine and it was a combination of the two.

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2008
    Location
    Gettysburg
    Posts
    350
    If you are running nimh's make sure the LVC is off - my vxl acted like this when running nihms with the LVC on.

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Lost & Found on the intersection of Walk & Don't Walk
    Posts
    1,614
    This an old esc, been used? Mine did the same thing.... cut out and a push would help it go, sometimes if you walk close giving it gas it does............. if it is used and not brand new, contact traxxas......

    btw, does it beep when you give it gas and it doesnt go.
    NOBAMA '08 Welcome to the Greatest Dprsn.

  5. #5
    RC Competitor
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    83
    it's on a 3s 5000mAh lipo, on lipo mode and brand new. it doesn't beep when i give it gas when it doesn't go

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    May 2008
    Location
    Gettysburg
    Posts
    350
    Did you reprogram?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •