Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Fort Smith, Arkansas
    Posts
    291

    So I bought the Velineon....

    Got it all installed and it runs fine until I put it on the ground then it stops and gives a slow, red flashing light. The manual says it's the low voltage protection kicking in. I tried it will two different fully charged batteries and get the same thing...any info?

  2. #2
    RC Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,164
    What chemistry batteries are you using?
    English. It's your language. Learn to type it.

  3. #3
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Fort Smith, Arkansas
    Posts
    291
    Maxamps 7 cell 4700 NIMH's.

  4. #4
    RC Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,164
    Turn off the LVC. It's only for lithium. It seriously screws up the performance when using nickle packs... as you just noticed.

    You'll have gobs of power without it on.
    English. It's your language. Learn to type it.

  5. #5
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Fort Smith, Arkansas
    Posts
    291
    Ah ha, thanks! Checking it out now.

  6. #6
    RC Qualifier
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Fort Smith, Arkansas
    Posts
    291
    Woot! Thanks a bunch...man this truck is scary fast....last week I put truggy springs on it, now it just wants to roll over, lol. Time to put the stock springs and heavier oil in the shocks. Thanks again. This is my first BL experience, if you couldn't tell.

  7. #7
    RC Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,164
    Word.

    I haven't changed my suspension one bit. I love it just the way it is.
    English. It's your language. Learn to type it.

  8. #8
    RC Competitor
    Join Date
    May 2008
    Posts
    82
    strange, i am using smc 6 cell ener-g 4600 packs and have lvc turned on. vxl esc and vxl motor installed. works great and the truck is fast.

  9. #9
    RC Champion
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,164
    Well.. two things in response to that.
    1.) You're wrong and the LVC is deactivated.
    B.) It really is on and you can turn it off for a crap load more power.
    English. It's your language. Learn to type it.

  10. #10
    RC Champion
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    1,242
    The LVC doesn't limit the power that NiMh packs will deliver, it's just that the nickel pack's voltage will drop under load and trigger the LVC. It doesn't always happen, I've run NiMh packs with the LVC enabled without issue before because I forgot to disable it when switching.
    Traxxas racing!

  11. #11
    RC Qualifier
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    767
    I had to turn my LVC off to get the Nimh 4200 8.4s to work. Plus try setting the throttle to 70/30 and tunning that into the VXL ESC for better response. In Dirt That VXL has to much Horse power and not enought traction.
    EREVOs, Slashes, 1/16 Slash, EMAXX, VXL Villain

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •